Missie #4

Het Debattleweekend

27, 28, 29 september 2024

Wat doe je tijdens deze missie?

Tijd voor Missie 4, want de gemeenteraadsverkiezingen komen nu wel heel dichtbij. Voor je het weet is de zomer gedaan en staat het Debattleweekend voor de deur. In Missie 3 gingen we aan de slag om ons debat vorm te geven. Hopelijk is dat bij jou een beetje gelukt!? Deze missie gaat een stap verder. Want, hoe bereid je je voor op zo’n event? 
Geen paniek, we’ve got you! We nemen hieronder samen een kijkje naar hoe je alles kan halen uit jouw Debattle initiatief. Zowel voor, tijdens en na je debat. Promo maken, terugkoppelen, verslag nemen en pers bereiken, … het komt allemaal aan bod.  Bovendien bieden we ook een gratis promopakket aan voor alle geregistreerde Debattles! Misschien ben jij zelfs wel één van de gelukkigen die een XL-promopakket wint, dus stay tuned! 
Ready, set, go! Want na 9 juni, zal het snel 13 oktober zijn. Heel veel succes en plezier. 
Nuttige info en tools VOOR je Debattle!
Het Debattleweekend komt steeds dichterbij. Tijd dus om zoveel mogelijk jongeren op jouw Debattle te krijgen. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door de lokale pers op de hoogte brengen en je via de brede media verschijnt.
Wil  je veel jong publiek op je debat? Maak gebruik van de 50 promo ideeën en zet jouw Debattle in de schijnwerpers.

Je krijgt pas een vurig debat wanneer je een breed en divers publiek hebt. Maak je Debattle dan ook toegankelijk voor iedereen. Deze whitepaper helpt je hierbij.
Handige hulpmiddelen voor TIJDENS je Debattle!
Tijdens je Debattle is het belangrijk om goede stellingen bij de hand te hebben. Want je wil natuurlijk alle politici het vuur aan de schenen leggen.  Vergeet ook niet om al die waardevolle informatie die je verzamelt, zorgvuldig te noteren. Zo ben je altijd voorbereid en haal je het maximale uit je debat!

Bij de tools vind je een verslagsjabloon dat je hierbij helpt.
Wat NA je Debattle?
Is het voorbij? Is het nu gedaan? Absoluut niet! Nu begint het pas echt. Het is tijd om de vlam brandende te houden. Stuur een persbericht uit met de resultaten van je Debattle, zodat deze hun weg vinden naar de lokale mediakanalen. Hier is een voorbeeld van hoe zo'n persbericht eruit kan zien.

Minstens even belangrijk is dat je je achterban, trouwe volgelingen en iedereen die deel uitmaakte van je Debattle op de hoogte houdt van de volgende stappen. Het document 'Eerste hulp voor na jouw Debattle' helpt je hierbij. Zorg dat iedereen weet wat de volgende stappen zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan het verdere succes. 
Tools
Debattle Promopakket
Pak uit en zet je debat met de Debattle promo in de spotlights! Het promopakket zit boordevol coole spullen zoals stickers, badges, eye-catching posters en zelfs t-shirts en petten!
Debattle draaiboek
Ben je klaar om de kunst van de perfecte Debattle te ontrafelen? Dit draaiboek is de sleutel tot een vlekkeloos debat, waar elk detail met precisie is gepland.
50 ideeën om jouw debattle te promoten
50 creatieve vonken om jouw Debattle te ontsteken!
Debattle huisstijl en social media templates
Download nu de Debattle grafische elementen en zorg ervoor dat jullie promotiemateriaal eruit springt! Maar dat is nog niet alles… Debattle biedt ook social media templates aan, zodat jullie met gemak jullie aanwezigheid online kunnen versterken.
Maak je Debattle persbericht/uitnodiging
Met de Debattle persbericht-tool leer je de kunst van het aantrekken van aandacht. Ontdek hoe je een persbericht of uitnodiging creëert die niet alleen door journalisten gelezen, maar ook herinnerd wordt.
Zo neem je verslag van je Debattle
Ben je klaar om de dynamiek van jouw Debattle vast te leggen als nooit tevoren? Deze verslagtemplate helpt je op weg.
Debattle warming-up film
De Debattle warming-up film brengt zowel 'debaters' als 'toeschouwers' in de perfecte stemming voor een dynamisch en constructief debat.
Een debat voor alle jongeren
Maak je debat laagdrempelig en toegankelijk voor alle jongeren
Let's Debattle!
Zo, jullie zijn er helemaal klaar voor! Het podium is van jullie: Let’s Debattle!

Jullie hebben hard gewerkt, ideeën gevormd en oplossingen bedacht. Nu is het tijd om op te staan en je stem te laten horen. Kijk de politici recht in de ogen en leg jullie vernieuwende ideeën en doordachte aanbevelingen met overtuiging op tafel. 

Veel succes en stap met trots en vastberadenheid het stemhokje binnen!
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!