Missie #2

Ideeën verkennen & aanbevelingen delen

nov. 2023 – mrt. 2024

Wat doe je tijdens deze missie?

Je luisterde met gespitste oren naar de mening van heel wat kinderen en jongeren over de stad of gemeente. Er ligt een berg waardevolle informatie voor je neus. Maar hoe ga je nu met al die resultaten aan de slag? Hoe creëer je overzicht? Wat doe je nu precies met deze resultaten? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe zorg je ervoor dat de stem van kinderen en jongeren door de juiste mensen wordt gehoord? Wij helpen je stapsgewijs op weg!
1. Jouw resultaten analyseren
Super dat je zoveel kinderen en jongeren gehoord hebt! Nu kunnen we daarmee aan de slag. We nemen die bergen ingevulde vragenlijsten of voicenotes van interviews, vol individuele verhalen en ideeën onder de loep en komen stapsgewijs tot een shortlist van hot topics.  
2. Aanbevelingen maken
Hoe kun je al die dromen, wensen, suggesties en ideeën omzetten in doeltreffende aanbevelingen? Ontdek waarom aanbevelingen van onschatbare waarde zijn en leer de 7 essentiële principes om ze te creëren.
3. Lobbyen
Met je memorandum in de hand, trek je door het hele land! Of toch zeker door je gemeente. De sterke en gedragen aanbevelingen die je hebt neergepend, ga je nu verkondigen aan al wie het horen moet. We gaan op stap en lobbyen er op los. Onderstaand document  legt je uit hoe je moet lobbyen en overtuigen.

Social media is een sterk medium om langs te communiceren en overtuigen. Ga op een creatieve manier en de slag en laat je boodschap viraal gaan. Onze Multimedia workshops helpen je hierbij. 
Tools
Hoe schrijf ik een memorandum?
Hoe kan je van je straffe aanbevelingen een overtuigend en alleszeggend memorandum maken?
Lokale beleidsthema's
Heb je geen bevragingsronde met kinderen en jongeren kunnen organiseren of vraag je je af op welke lokale beleidsthema’s je allemaal kan wegen?

Vraag een gratis media- en communicatieskills workshop aan.

Wil je online meer zichtbaarheid voor je Debattle-traject? Wil je dat iédereen in jouw stad of gemeente weet waar je mee bezig bent? Pak dan groots uit met je actie of de resultaten van je bevragingen. Want iedereen mag weten wat kinderen en jongeren belangrijk vinden.
Missie #2
Goed gedaan!
Yes...het grootste werk is gedaan! Jullie weten nu welke prioriteiten er op de agenda staan voor kinderen en jongeren in jouw gemeente. Laat het verhaal verder leven en ga op pad. 
Verspreid al jullie fantastische ideeën en voorstellen. In missie 3 duiken we samen in de voorbereidingen van jouw Debattle! Spannend! 
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!