Workshops

Vraag een gratis media- en communicatieskills workshop aan voor je regionaal moment
We verloten maar liefst 12 workshops gegeven door 4 mediaorganisaties in Vlaanderen. Hoe kan je zo’n workshop winnen? 
Je organiseert een regionale uitwisseling met minstens 3 andere jeugdraden. Een regionale uitwisseling is een moment waarbij je met jeugdraden netwerkt, verhalen en goede voorbeelden deelt. Bataljong helpt je graag met de voorbereiding van die uitwisseling, dus contacteer zeker ellen.degrauwe@bataljong.be om je uitwisseling door te geven en ondersteuning te krijgen. 
Maak een keuze uit volgende 4 workshops. Je mag je top 2 doorgeven via het formulier (zie onderaan). Wij proberen ervoor te zorgen dat jij zeker jouw voorkeur krijgt. 
Heb je vragen?
Contacteer Ellen De Grauwe via ellen.degrauwe@bataljong.be of 03 281 06 01. 

TV-reportage (Villa Basta)

Als cameraploeg trek je door de buurt op zoek naar boeiende verhalen en bijzondere figuren. Je brengt de buurt in beeld zoals ze is, met haar zorgen en met haar mooie kanten en mensen! Onze coach helpt jou op weg. Je interviewt, filmt (met tablets), maakt leuke tussenfilmpjes en achtergrondmuziek en monteert het geheel tot een straffe reportage. 

Een goede video maken: tips en tricks (Mediaraven)

Je hebt vast al heel wat campagnefilmpjes van politici de revue zien passeren. Nu is het tijd om zelf via filmpjes het gemeentebestuur en inwoners te informeren over jullie toekomstplannen. Tijdens deze workshop krijg je alle tools en tips om zelf makkelijk filmpjes te maken die scoren. We focussen hierbij op het vertellen van je verhaal, camerastandpunten en montage. Op het einde van de workshop heb je alvast een afgerond, strak filmpje om sociale media mee te veroveren.

Mediatraining (Stampmedia)

Na deze snelcursus mediatraining weet je hoe je jouw boodschap verkondigt en welk kanaal daar het meest voor geschikt is. Je leert pakkende persberichten schrijven om pers naar je event te lokken, hoe je voor de camera je verhaal doet en waarop je dan moet leten. Voor je het weet, haal jij als woordvoerder probleemloos de media.

Met je smartphone aan de slag (Quindo)

Wil je graag leren filmen en monteren met je smartphone? Wil je een specifiek thema aankaarten via social media? Tijdens deze workshop proef je van alle fases, van conceptontwikkeling tot postproductie. Van het formuleren van een heldere boodschap tot basis filmtechnieken. Vervolgens leer je werken met een app om je video te monteren en af te werken voor publicatie. Heb je zelf een case of vraag voorafgaand aan de workshop? Bezorg ons die zeker, we nemen het graag mee in de voorbereiding! 
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!