Missie #3

Bereid je voor op het Debattleweekend

feb. 2024 – sep. 2024

Wat doe je tijdens deze missie?

Missie 3 staat helemaal in teken van je Debattle. Hoe gaan jullie het debat vormgeven? Hopelijk hebben jullie wat input kunnen verzamelen en fantastische aanbevelingen of onderwerpen bij elkaar verzameld die kinderen en jongeren in jouw gemeente belangrijk vinden.  
Goed! De volgende stap is: op welke manier ga je het concept van je Debattle bepalen? Wie en wat heb je allemaal nodig? We reiken werkvormen aan om je Debattle vorm te geven en straffe moderatoren om het in goede banen te leiden. Je maakt in one-click je eigen Debattle poster en flyer. Nog geen idee hoe je jouw standpunt gaat brengen tijdens Debattle? Geen nood, we hebben een workshop ‘debattechnieken & modereren’ die je helemaal klaarstoomt. 
Veel succes en vooral plezier! 
Debatconcepten
Er is niet één specifieke manier om een debat te organiseren. Afhankelijk van jouw specifieke context, voorkeuren, draagkracht, etc. zijn er een waaier aan mogelijkheden. Tijd om keuzes te maken dus. Volgende basisconcepten helpen je op weg in de keuze naar het debat van jouw dromen. 
Werkvormen voor een interactief en dynamisch debat
Een debat waarbij enkel de politici aan het woord zijn is passé. Jongeren centraal stellen in je debat zorgt voor betrokkenheid en dynamiek. Met deze werkvormen tover je jouw debat snel om tot een interactieve en dynamische avond waarin zowel jongeren als politici hun stem kunnen laten horen.
Hoe hou je jouw debat kwalitatief en veilig ?
Kwalitatief en veilig debatteren is een kunst. Wanneer de emoties en spanningen oplopen, durven er al wel eens straffe uitspraken vallen of worden drogreden ingezet als argumenten. Om dit tegen te gaan is goede moderatie en voorbereiding zeer belangrijk. Wil je graag meer tips over hoe je dit herkent en hier mee omgaat?  Dit document helpt je hierbij.
De praktische organisatie van je debat
Een Debattle organiseren doe je niet zomaar. Er komen nog wel wat praktische zaken bij kijken waar je best vooraf over nadenkt. Zodra je ongeveer weet hoe je je debat gaat vormgeven en welk debatconcept met bijhorende werkvormen je gebruikt, kan je de praktische kant in orde brengen. Onderstaand document zet het allemaal op een rijtje. 
Tools
Win een moderator
Maak kans op een topmoderator! Ontdek ze hier en hoe je kan deelnemen! Heb je geen moderator kunnen winnen? Dan geven we je enkel nuttige tips mee om zelf op zoek te gaan naar een moderator. Klik op MEER INFO.
Maak je eigen Debattle poster
Creëer je eigen poster met deze online tool en trek de aandacht van de jongeren uit jouw buurt. Pas 'm helemaal aan naar jouw smaak, druk 'm af en breng jouw boodschap tot leven in de straten.
Maak je eigen Debattle flyer
Creëer je eigen flyer met deze online tool en trek de aandacht van de jongeren uit jouw buurt. Pas 'm helemaal aan naar jouw smaak, druk 'm af, deel uit en verspreid jouw boodschap in de straten.
Debattle branding
Ga mee de strijd aan onder de vlag van Debattle en geef jouw debat een volledige make-over in Debattle-stijl.

Workshop debattechnieken & modereren

Ontdek de verschillende facetten van debatteren! Ben jij klaar om je debatvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Duik dan mee in onze boeiende vorming en word een meester in de wereld van debatteren!
Missie #3
Dikke proficiat!
Jullie zijn goed op weg om een kei straf debat te organiseren. Zowel de inhoud van het debat als alle praktische dingetjes staan na deze missie helemaal op punt. Het enige wat jullie nu nog moeten doen is afwerken en ervoor zorgen dat er super veel jongeren komen. Geen stress, in missie 4 helpen we jullie daar verder mee op weg!  
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!