Wie heeft ooit gezegd dat enkel jeugdraden een memorandum kunnen schrijven?

Geplaatst op 3 juni 2024

Wie heeft ooit gezegd dat enkel jeugdraden een memorandum kunnen schrijven?

Een aantal weken geleden organiseerden een paar enthousiaste scouts vrijwilligers een evenement dat 'schepen mag ik overvaren' werd genoemd. Het doel van de avond was om met verschillende scoutsen van Leuven en daarbuiten een blik te werpen op wat de gemeente zoal kan betekenen voor een lokale scoutsgroep en hoe ze daar als scoutsen hun stem over konden laten horen.

Het resultaat: heel wat geïnspireerde scoutsleiding én een gezamenlijk memorandum van 13 Leuvense scoutsgroepen.  Momenteel zijn ze ook nog druk in de weer om 750 handtekeningen van Leuvenaars te verzamelen om zo hun memorandum als puntje op de gemeenteraad te brengen!

Heeft jou gemeente dus niet direct een jeugdraad of zoeken jullie naar andere manieren om jongeren te betrekken? Klop eens aan bij lokale verenigingen, jeugdhuizen of andere plaatsen die jongeren samen brengen. Succes!

Ben je benieuwd hoe zo'n scoutsmemorandum er uit ziet? Check het hier!

Wie heeft ooit gezegd dat enkel jeugdraden een memorandum kunnen schrijven?
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!