Met Tandenborstels, muntjes, posters en postkaarten trekt Jeugdadviesraad Londerzeel de boer op!

Geplaatst op 24 januari 2024

Met Tandenborstels, muntjes, posters en postkaarten trekt Jeugdadviesraad Londerzeel de boer op!

Ook in Londerzeel zoeken ze Frisse Ideeën in aanloop naar de verkiezingen. En fris dat mag je letterlijk nemen. De JAL (kort voor JeugdAdviesraad Londerzeel) maakte tandenborstels en muntjes om hun acties bekendheid te geven. Deze merch delen ze uit op allerlei events. Maar ook in hun voortraject zijn ze creatief en ambitieus. 
Ze speelden zo intussen al het Debattle spel op de jeugdraad. En namen een versie van de vragenlijst af bij heel wat studenten en scholieren. Ze kregen zelfs heel wat middelbare scholen overtuigd om dit tijdens de lessen te doen. Ook een postercampagne lanceerden ze intussen. Deze zal dienen om nog meer input te krijgen van de studenten en jongeren ouder dan 18 jaar.  
Maar ook de kinderraad werd betrokken. Zo ging de jeugdraad langs bij de kinderraad en kregen alle kinderen uit de lagere school de kans om een postkaart te sturen met hun dromen en wensen. Ze gebruikten niet onze postkaart, maar maakten een eigen ontwerp. Het resultaat hiervan zal ook verwerkt worden in hun aanbevelingen die ze later zullen tonen. 
Want het is uiteraard nog niet gedaan. Zo plant de JAL een eindfeest net voor de zomer om de resultaten van hun onderzoek uit de doeken te doen. Ze zullen hier de voornaamste resultaten bundelen en ook al een aantal beleidsaanbevelingen formuleren. Om dan in september te landen met een Debattle als apotheose. 
Met Tandenborstels, muntjes, posters en postkaarten trekt Jeugdadviesraad Londerzeel de boer op!
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!