Laat je inspireren door de verkiezingscampagne van Wetteren met #zeghetnekeer!

Geplaatst op 7 februari 2024

Laat je inspireren door de verkiezingscampagne van Wetteren met #zeghetnekeer!

In Wetteren lanceerden ze een campagne in drie etappes. #zeghetnekeer, #luisternekeer en #doenekeer in aanloop naar de verkiezingen van 2024. 

In de eerste stap hield het team Jeugd en Sport van de gemeente Wetteren een grote jongerenbevraging. Onder de noemer #Zeghetnekeer kregen de Wetterse jongeren de mogelijkheid om hun mening te geven over thema’s als vrije tijd, publieke ruimte, mobiliteit en verkeer, mentaal welzijn, wereldproblemen en gemeentediensten. Voor de bevraging is er bewust voor gekozen om niet alleen de inwoners van Wetteren maar ook de jongeren die, bijvoorbeeld door school of een hobby, tijd in Wetteren doorbrengen als Wetterse jongeren te beschouwen. Het doel van de bevraging is komen tot aanbevelingen die kunnen opgenomen worden in partijprogramma’s en het volgende meerjarenplan. In totaal werd de bevraging door 2.591 jongeren ingevuld. 

5 februari ’24 stelde ze hun rapport voor onder de hashtag #luisternekeer. Verschillende topics werden uit het rapport toegelicht. De jeugdraad neemt het vanaf nu over. Deze aanbevelingen worden meegenomen in hun Debattle. De voorbereidingen zijn volop aan de gang want ze willen hier hun stempel als jeugdraad drukken op de verkiezingen.

Daarna volgt het 3de luik van hun campagne #doenekeer want het mag niet bij ‘aanbevelingen geven’ blijven, het moet ook in het meerjarenplan geraken om weldegelijk tot actie te komen en vooral ‘Doe ne keer’ voor de jeugd! 

Check het aanstekende filmpje hier: https://youtu.be/JPi0ADyd7As

Laat je inspireren door de  verkiezingscampagne van Wetteren met #zeghetnekeer!
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!