Jeugdraad Lokeren schreef een straf memorandum!

Geplaatst op 25 april 2024

De jeugdraad van Lokeren stapte de voorbije maanden op jonge inwoners af en vroeg hen wat zij van hun stad vonden. Meer dan 600 jongeren gaven antwoord. Er was een scholierenbevraging, de jeugdraad zocht hen op tijdens evenementen en nam diepte-interviews af. Jeugdraadsleden gingen met hen in gesprek over de thema's vrije tijd, welzijn, (verkeers)veiligheid, publieke ruimte en participatie.
 
Het resultaat van al die bevragingen is een indrukwekkend memorandum. Geschreven voor en door de jeugd. Het bevat heel wat concrete aanbevelingen waar het nieuwe beleid mee aan de slag kan na de verkiezingen. Het memorandum belandde intussen in de mailbox van alle politieke partijen en binnenkort volgt nog een 'officiële' overhandiging. En dan is het aan de politici om de stem van jongeren - zowat 30% van de inwoners - te laten gelden. Of zoals de jeugdraad van Lokeren het zelf zegt in haar slotwoord: "De Lokerse jeugdraad wil dat elke jongere kan zeggen: “Ik heb een zalige jeugd gehad”. Het toekomstig lokaal bestuur dient de voorwaarden voor deze goede jeugd mee te faciliteren."

Ben jij ook zo benieuwd? Check het memorandum hier!
Schrijf je in op onze Debattle nieuwsbrief

Debattle heeft 2 nieuwsbrieven: een Whatsapp en Email nieuwsbrief. Via Whatsapp brengen we je op de hoogte van nieuwe tools, nuttige info of prijzen die te winnen zijn via korte newsflashes. De Email nieuwsbrief is meer uitgebreid, kondigt nieuwe missies aan en brengt jeugdraden in beeld die deelnemen aan Debattle.

Scan deze QR-code en schrijf je in!